В Китай настъпва годината на Черния воден тигър

18:35, 01 фев 22 / Любопитно 25 2075 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

В Китай празнуват Нова година. Денят не е фиксиран и зависи от лунния календар, обикновено се отбелязва между 21 януари и 20 февруари.

Празненствата продължават 15 дни. Акцент е традиционният гала-концерт, който и тази година представи впечатляващи високотехнологични иновации. Това е най-големият семеен празник. 

2022 г. ще премине под знака на Черния воден тигър, ще бъде белязана от промени, възможности и обрати във всички сфери. Той символизира властта в китайската култура, пише „People“. Известно е, че тигърът е царят на всички животни и е трети в китайския зодиакален ред на животните. Миналата 2021 година беше годината на вола.

Родените в следните години: 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 или 2022, са под знака на Тигъра в китайския зодиак.

Според китайските пет елемента неподвижният елемент на Тигъра е дърво, докато 2022 е година на водата. Тъй като водата е еквивалент на черен цвят, 2022 г. се нарича още Ян Черен тигър. Водата символизира жизнената същност, зрелостта и дълбоките емоции и се характеризира с доброта, бдителност, памет, любопитство и чувство за наблюдение.

Цветовете, които ще ни донесат късмет и  е добре да добавим в интериора или визията си са синьо, зелено, червено, жълто. Използването на всяка от тези багри трябва да се прилага според областта, за която искате да оптимизирате шансовете си за успех. Така например синьото е предпочитано за преговори, интервюта за работа и комуникация, зелено за адаптиране към нова работа, ново място за живеене или ново начало като цяло, червено за романтични срещи и в очакване на раждането на момче или момиче, жълтият – за придобиване на недвижими имоти. 

Сред първите, които я посрещнаха, бяха китайските астронавти в Космоса. Те са украсили станцията с типичните гирлянди от хартия и червени фенери.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама