Мъск дава 5000 долара на младеж, за да не следи самолета му

18:40, 31 яну 22 / Любопитно 25 1936 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Илон Мъск предлага 5000 долара на 19-годишен младеж, за да изтрие акаунта си в Тwitter, чрез който проследява самолета на един от най-богатите хора в света, съобщи CNN.

Джак Суини (19 г.) е първокурсник в колеж и е разработил метод за проследяване на полетите и пътуванията на собствениците на най-изявените високотехнологични гиганти. Има 150 000 последователи в социалната мрежа. Знае и показва откъде тръгват, къде пристигат, кога и колко време пътуват със самолетите си и Илон Мъск, Бил Гейтс и Джеф Безос, съобщи БНР.

Ракета на Илон Мъск ще се блъсне в Луната

Главният изпълнителен директор на  „Тесла“ и „Спейс екс“ Илон Мъск смята, че това е твърде рисково за него и настоя през ноември Суини да премахне тази информация, като му предложи 5000 долара и възможност за стаж.

Момчето пита какво ще каже за 50 000 долара, които би могло да използва за колежа или може би за електромобил на „Тесла“ Model 3.

След размисъл от близо 2 месеца най-богатият в света отговаря, че не смята за правилно да плаща, за да бъде премахнато проследяването на полетите му от профила на студента и неговият необичаен почитател го съветва как да го блокира.

Според Суини изглежда Мъск се е вслушал в съвета му, но казва, че той отново го следи, макар и малко по-трудно.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама