Българският ски бегач за Пекин 2022 е с коронавирус

19:22, 27 яну 22 / Спорт 25 1968 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българският представител в ски бягането на олимпийските игри в Пекин – Симеон Деянов, е дал положителна проба за коронавирус.

Той трябваше да замине за Китай тази вечер (27 януари), но ще остане под карантина у нас. Деянов трябваше да участва в три старта в Китай. Сега обаче със сигурност ще пропусне първия – 15+15 км. Остават шансовете да се включи в спринта (8 февруари) и на 15 км (11 февруари).

Треньорът на националния тим Костадин Митков е дал отрицателна проба.

27-годишният Деянов живее и тренира в Швеция. За последно проведе подготовка на високопланинската база Белмекен. Той е единственият ни представител в ски бягането на спортния форум в Пекин, който ще бъде открит на 4 февруари, припомня bTV.

16 български спортисти попаднаха в делегацията за 24-ите зимни олимпийски игри. Тя е най-малобройната от 1984 г. насам, когато представителите ни също са 16, но в 5 спорта. През 1980 г. България участва с 8 олимпийци.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама