Хиляди българи приемат белина вместо лекарство

15:30, 24 яну 22 25 2093 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Хиляди българи приемат белина вместо лекарство, показва разследване на bTV.

Вярата в лечебните свойства на белината се разпространяват на срещи, на които се приобщават все повече вярващи, че има едно универсално лекарство за почти всички болести.

Над 10 000 вече са българите, които вярват, че хлорният диоксид, разпространяван онлайн като CDS или MMS, е чудна тайна за здраве. Хлорният диоксид на практика е дезинфектант. Доста сходен с белината.

Разреден по формула според заболяването, той се пие от вярващите в него профилактично, с и без симптоми. Маже се върху кожата, впръсква се дори в интимните части на тялото.

Чрез специални протоколи, които се разпространяват в затворени групи, се прилага за лечение на всичко – от рак до кожни заболявания. Дори върху деца. В затворени групи и общности невярващите в традиционната медицина се лекуват сами и отричат съвременната медицина.

Ние имаме силата и задачата да споделяме тази светлина на всички останали, защото времето е дошло. Няма време да се крием. Бъдещето е тук. Нашата задача е да светим. Бъдете факли за света около вас. Сега трябва да ви разкажа за тези три елемента. CDS, хлорен диоксид идва от ММS (Miracle Mineral Supplement)“, казва пред Росен Бакалов, един от хората, които пропагандират използването на белина като лечебно средство.

Последователите на ММS по правило са против ваксините и не вярват на медицината. По-скоро вярват, че тя е част от световната фармацевтична мафия, която иска да ни навреди. Използват хлорният диоксид и срещу COVID-19.

Хлорният диоксид е напълно легално вещество, използва се като дезинфектант и може да се купи от всеки. За да нямат проблем с властите, продавачите не го рекламират като лекарство, но упътват потребителите към групите в социалните мрежи.

Пиенето на тези разтвори може да доведе до фатални последици

„Пиенето на тези разтвори може да доведе до много тежки и дори фатални последици“, коментира шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов в ефира на bTV. 

„Подобни продукти, които не са лекарствени, не трябва да се приемат от хора. Хлорният диоксид се използва като дезинфектант, описано е, че не трябва да се приема", заяви още Кирилов.

Той допълни, че с Министерство на здравеопазването ще бъдат определени мерки, с които максимално ефективно да се преустанови продажбата на тези разтвори.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 
 
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама