„Сложна“ зимна обстановка

11:24, 21 яну 22 25 1632 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Рано тази сутрин обилен снеговалеж обхвана западните части на страната. Пътните настилки са заснежени, мокри, а на места и заледени. Образува се нова снежна покривка. Максималните температури на много места няма да прескочат нула градуса. 

Над 310 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, особено по усойните места и съоръженията, където има предпоставки за хлъзгавост и заледяване. При необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини съобщиха от Агенция „Пъна инфраструктура“.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Снегът блокира за кратко магистрала „Хемус“

Заради снегопочистването временно бе ограничено движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Хемус“ в участъка от София до Ботевград в посока Ботевград. 

23 комбинирани снегорини работят на АМ „Тракия“ в участъка от София до тунел „Траянови врата“. Машините не са спирали работи, не е налагано и ограничение в движението на превозните средства. В момента магистралата е почистена до асфалт.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Те напомнят, че блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Студ и сняг в петък

Сложна е пътната обстановка в София, където от ранни зори снегът натрупа.

170 снегорина са на терен в столицата, като основните булеварди са обработени. Няма закъснение на градския транспорт. Единствено пътят в природен парк „Витоша“ е затворен за почистване.

Предстои и влизане в междукварталните улици, които също ще се почистят. „Обстановката се следи ежечасно, защото предстои захлаждане", обяви директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама