Освободиха един от директорите на „Автомагистрали“

17:40, 17 яну 22 / Политика 25 1616 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Министърът на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Гроздан Караджов подписа заповед за освобождаване на изпълнителния директор на „Автомагистрали“ Десислава Христова, съобщи ресорното ведомство. 

Със същата заповед се прави и изменение на устава на дружеството. Промяната предвижда то да се представлява от един изпълнителен директор вместо двама, както е било до момента.

Тя обаче твърди пред „Свободна Европа“, че в протокола за нейното освобождаване няма мотиви. От МРРБ отбелязват, че предстои вписване на промяната в Търговския регистър, за това се очаква тогава да бъдат обявени и мотивите.

Христова беше назначена временно в държавното дружество от служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова през юни миналата година. След това се яви на конкурс и след него е назначена в постоянното ръководство на дружеството.

Поредна рокада в „Автомагистрали“

Днес от „Сега“ публикуваха нови документи, които показват, че дружество „Автомагистрали“ е действало изпреварващо по набирането на частни партньори непосредствено преди отпускането на първия милиард за магистрала „Хемус“. Първият документ, свързан с набирането на фирми-контрагенти, е доклад от 2018 г. на Десислава Христова, като член на борда на директорите, за разширяване на дейността на дружеството чрез проучване на пазара и избор на потенциални партньори. В него се обяснява как „Автомагистрали“ трябва да навлезе в строителството на първокласни пътища, но понеже няма достатъчно финанси и собствена техника, следва да проучи пазара и да сключи партньорства.

Аз не съм мозъкът на операцията, каза за „Свободна Европа“ Христова. „Ние трябваше да се развиваме, защото идеите бяха такива. Но по това време никой не беше и помислял за инхаус. Това, което ние предприехме, няма нищо общо с това, което се случи после“, изтъкна Христова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама