Сталински процес за Джокович 

16:46, 17 яну 22 25 2459 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Великите сатрапи в световната история по организирането на изфабрикувани процеси, другарски съдилища и всякакъв друг тип безумия, водещи до разстрел и унижение, биха завидели на онова, което организираха австралийците на тенисиста Новак Джокович. Смятам, че цялата останалата част от благонравното и позитивно мислещо човечеството, би ме подкрепила. Сталин, Берия и родната ни гордост Георги Димитров биха станали на крака, за да им ръкопляскат дълго и с нескрита завист. Да, този тъмен балкански субект, изповядващ вражеската идеология на антиваксърството, трябваше да бъде наказан, а защо не, в пряк и преносен смисъл, разстрелян за назидание. В тези мои лични думи няма да давам оценка на изповядваната и отстояваната от Ноле позиция да не се ваксинира, което е все още възможно състояние на човек с руско поданство. Тук говоря за организираното унижение, което, съшито с бели конци, бе организирано от Австралия и всички останали техни съмишленици. 

Вчера четох статия на Сесил Каратанчева, изразяваща нейната честна позиция относно това, че един спортист не може да попадне току-така на Australian Open. Той и екипът му са имали всички покани, визи, разрешителни и т.н. не по-малко от месец преди пристигането на Джокович в Мелбърн. Той не се е появил на летището по негово желание и съвсем случайно, почуквайки на вратата с молба да поиграе на турнир от Големия шлем, защото просто е минавал наблизо. Всичко това се е знаело много добре от властите, организаторите и т.н. Но същите те, абсолютно съзнателно, целенасочено и безкомпромисно, като в доброто старо сталинско време, му спретнаха капан. Да не използвам другата нецензурна дума на български, може би и на сръбски, „ку* капан“. 

След депортацията: Джокович се завърна в Сърбия

Именно това ме кара да бъда омерзен, уплашен, депресиран и отвратен. Отвратен от това, че светът, в цялото си лицемерие и безпардонна енергия различните да бъдат наказвани, посегна и на Джокович. Да, аз съм истински негов фен, а не на Надал, Медведев или Федерер. Първо, защото умее да се усмихва, второ, защото е истински велик спортист и трето, защото е сърбин. Той отиде там, за да стане наистина извънземен, извоювайки, явно скандалната за някои политици и обществени манипулатори, 21-ва титла от Големи шлем. На този тъмен субект, идващ от Сърбия, определено трябваше да му бъдат не просто подрязани, а изгорени крилата, за да няма опасност да се превърне в най-влиятелната спортна фигура в света. Дали са успели в това си начинание местните бюрократи, които съвсем случайно ги чакат избори след месец? Дали са използвали всичко това за предизборна кампания в стил Костинброд? Преценете сами. Лично аз вярвам в свободата и в истинските дисиденти, в които, за съжалание, трябва да се превърнем.

П.С. А и да не забравяме, че Сърбия все още има истински национален дух и цял Белград крещи „С теб сме, Новак!“

Ваш, 

Ути Бъчваров

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама