ЦИК: Грешките са в хората, а не в машините

17:01, 13 яну 22 25 1284 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Централната избирателна комисия (ЦИК) извърши повторно преброяване на контролните разписки от машинното гласуване в изборите за народни представители на 14 ноември, миналата година, като не са открити разминавания в данните, съобщиха от Комисията. 

Става въпрос за две секции от 23 изборен район – София, и една секция от 24 изборен район – София. За тях имаше информация за разминаване в данните от гласуването в машинния протокол и вписаните в приложение № 13-НС данни от извършеното от СИК преброяване на контролните разписки. 

Отново атакуват броенето на машинните разписки в съда

Заключението на комисията и за трите секции е, че резултатите от преброяването на разписките съвпада напълно с числовите данни от машинното гласуване.

„За извършеното повторно преброяване в ЦИК беше определена комисия, която разпечата подписаните и подпечатаните от СИК пликове с контролни разписки, преброи ги повторно и установи, че и в трите случая данните в машинния протокол съответстват на данните от контролните разписки. Беше установено неправилно вписване от страна на СИК на данни от контролното броене на подадени гласове спрямо наличните в плика на съответната секция контролни разписки от гласуването“, пишат още от ЦИК. 

ВАС отмени двойното броене на резултатите от изборите

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама