Включете в зимното меню повече риба

18:40, 10 яну 22 / Любопитно 25 1590 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Диетологът Анна Коновалова разказа пред руски медии кои са продуктите, които забавят стареенето на организма и чиято липса може да има неблагоприятно въздействие върху организма през зимата.

Според нея балансираното хранене е от съществено значение за запазване на еластичността и свежестта на кожата ни през студените месеци.

„Като се имат предвид промените в храненето, свързани със зимния период, трябва да се обърне особено внимание на рибата. Тя е източник на пълноценни протеини, полиненаситени мастни киселини и микроелементи. Препоръчително е да се консумират поне две до три порции от по 150 грама седмично. В идеалния случай една от тези порции трябва да бъде мазна риба“, съветва специалистът.

Кои риби да избягваме в менюто си?

Коновалова припомни и ползите от плодовете и зеленчуците. Те са източник на витамини, минерали и фибри.

„Опитайте се да ядете салати колкото се може по-често през деня. През зимата е добре да добавяте към тях ядки или семена, които също са богати на полиненаситени мастни киселини и микроелементи. Това са висококалорични храни, така че е достатъчно да консумирате не повече от 20-30 грама на ден“, препоръчва тя, цитирана от БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама