Класическите модели на BlackBerry отиват в историята

15:10, 08 яну 22 / Любопитно 25 1315 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Компанията BlackBerry Ltd спря услугата за прочутите си смартфони с клавиатура като на компютър, превърнали се в началото на века в емблема на бизнесмени и политици. Това е краят на мобилните устройства с QWERTY стандарт на бутоните, изместени от пазара от смартфоните с тъчскрийн.

Спирането на собственото производство бе обявено 14 години след първите BlackBerry телефони от 2002 г. Решението е от 2020 г., когато бе съобщено, че от 4 януари устройствата няма да могат да приемат и изпращат информация и съобщения, както и няма да стават за водене на разговори. 

Facebook обвини Blackberry в кражба на технологии

BlackBerry имаше армия от фенове и бе една от първите в използването на електронна поща, заснемане изобразеното на екрана и кодирани месинджъри. През последните години тя се насочи към програми за киберсигурност и операционни системи за автомобили, пише „Дневник“.

Компанията продължава да има проблеми в САЩ, където в понеделник не успя да убеди съдия да отхвърли иск с твърдение, че е преувеличавала успеха и доходността от смартфоните с операционна система BlackBerry 10 OS. Делото по груповия иск от акционери може да започне през есента.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама