След сигнал до Topnovini.bg: Премахнаха безплатен паркинг върху общински имот

10:20, 07 яну 22 / София 25 2567 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Развитие по казуса с паркинга върху общински имот в столичния район „Възраждане“. В средата на декември наш читател ни сигнализира, че в парцел на кръстовището между улиците „Позитано“ и „Перник“ за някои на практика има безплатен паркинг, докато останалите живущи в района плащат за зелена зона. На снимките му, изпратени до нас, се виждат въпросният парцел и паркираните коли.

Безплатен паркинг върху общински имот в район „Възраждане“

От Topnovini.bg се заехме със случая и изпратихме въпроси до Столична община, рДНСК и район „Възраждане“. Отговор получихме от районната администрация.

Парцелът, с административен адрес ул. „Перник“ 142, е част УПИ, предназначен за бъдещо жилищно строителство, в който район „Възраждане“ е съсобственик. През 2016 г. от парцела беше премахнато 40-годишно незаконно ромско гето. Теренът беше почистен и ограден с бетонни колове и мрежеста стоманена ограда, която в момента е открадната от недобросъвестни граждани”, обясниха от район „Възраждане“ и изтъкнаха, че още при първия сигнал за нерегламентирано паркиране в посочения имот веднага са сезирали Столичния инспекторат и общинската полиция, които са компетентни органи да извършат проверка. Сигналите, които са получили по телефона от граждани, са два.

МПС, които се вижда на публикуваната от Вас снимка, бяха изведени от парцела”, съобщиха те и уточниха, че МПС се извеждат от имота периодично.

От районната администрация обясниха, че парцелът не е изоставен, а редовно се почиства и се коси тревата. А всички мерки в рамките на правомощията им по казуса, са били предприети. „На територията на район „Възраждане“ няма изоставени или пустеещи общински парцели. Районната администрация стриктно спазва законовата и нормативна уредба, както и действащия градоустройствен план. Всички терени на район „Възраждане“ са обезпечени с градоустройствени планове, които се реализират в зависимост от инвестиционните намерения и възможности на собствениците и заинтересованите страни“, посочиха още от там.

Участъкът от материала попада в зелената зона за почасово паркиране. От район „Възраждане“ поясниха, че въвеждането на зони за паркиране се извършва единствено по заявено от гражданите желание. Получени са заявления от граждани и управители на етажна собственост, направена е и анкета. Така след обществено обсъждане с решение на СОС е въведена зона на територията на район „Възраждане“ – СО в „Зона Б-19“ в границите между бул. „Инж. Иван Иванов“, бул. „Ал. Стамболийски“ и бул. „Константин Величков“.

Въвеждането на „Зелена зона“ за платено почасово паркиране се приема положително от живеещите в „Зона Б-19“. Няма постъпили негативни отзиви. Създаването на регламент в паркирането, чрез въвеждане на „Зелена зона“ за платено почасово паркиране е улеснение за гражданите и се приема положително”, заявиха още от администрацията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама