Безплатен паркинг върху общински имот в район „Възраждане“

12:00, 14 дек 21 / София 25 3455 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Читател на Topnovini.bg ни сигнализира за нерегламентиран паркинг върху обществен имот в район „Възраждане“. Става дума за кръстовището между улиците „Позитано“ и „Перник“, където съвсем скоро е въведена зелена зона.

Цветелин Цонев ни изпрати кадри, на които се вижда запустял парцел с паркирани автомобили. Според него докато всички живущи в района си плащат за зелена зона, общината „предоставя безплатно удобен паркинг върху собствен имот за привилегировани, като просто не го стопанисва“. Справка на читателя ни в кадастъра показва, че парцелът е собственост на общината.

От сайта на район „Възраждане“ разбираме, че със заповед на кмета на района Савина Савова въпросът за разширяването на зоната в Зона Б-19 в границите между булевардите „Инж. Иван Иванов“, „Александър Стамболийски“ и „Константин Величков“ е подложен на обществено обсъждане. Заключителната дискусия е проведена на 25 октомври, а зелената зона е вече факт.

Живеещите в района негодуват пред тази „явна несправедливост“ и се възмущават от нехаенето на институциите в този случай. Те са сезирали общината, рДНСК и Столичния инспекторат. От Столична община до момента няма отговор, само разписка, че писмото е получено. От рДНСК са отговорили на живущите, че въпросът не е в техните компетенции, без обаче да препратят сигнала към други ведомства. От Столичния инспекторат също няма отговор.

От Topnovini.bg се ангажираме да потърсим информация от институциите по казуса. 

Читателите ни могат да подават сигнали за нередности на: [email protected] 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 16:12, 14 дек 21

Проблема в това каре (Ул.Д.Петков-бул.Стамболийски) се подсилва от разположените в него държавни институции,които продължават да се правят, че не забелязват проблемите.Проблеми има с паркирането,проблем има с начина на отглеждане на децата (цяло семейство, което живее в градинката на Ул.д.Петков).Проблем е изключително грозната инфраструктура.Община Възраждане се интересува единствено от украсата на коледни дръвчета и други подобни дейности.

2 Анонимен 18:06, 14 дек 21

Община "Възраждане" да вземе пример от община "Надежда" : Премахнаха първите десет от общо 90 незаконни гаражни клетки в "Надежда".

https://stolica.bg/raion-nadejda/premahnaha-parvite-deset-ot-obshto-90-nezakonni-garazhni-kletki-v-nadezhda

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама