15 години България в ЕС

13:18, 01 яну 22 / Политика 25 2619 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Точно в 00:00 часа България влезе в 2022 година, а с нея започва и 15-ата година, в която страната ни е пълноправен член на Европейския съюз. Членство, което извоювахме с много усилия и което всекидневно защитаваме. Да си част от едно семейство, носи отговорности, но и усещането за подкрепа, припомня БГНЕС.

С началото на 15-ата европейска година за България поздрав отправи премиерът Кирил Петков. „Европейският съюз започна като проект за мир, но във времето той стана най-големият пазар на света, културен център, споделени ценности и споделени възможности, но ЕС може да се надгражда и България трябва да има активна, конструктивна роля в това надграждане. Ние вече не трябва да сме просто в периферията, ние трябва да сме двигател, член, който дава най-добрите си умове за развитието на собствената си държава, която впоследствие развива и целия Европейски съюз“, заяви Кирил Петков.

Франция поема председателство на ЕС

Той пожела 2022 година да бъде едно ново начало, ново начало за ЕС и неговото развитие, ново начало за България като по-активен и по-конструктивен член на този съюз.

Като правителство нашата задача е гласът на България да бъде чут. Когато седнем на масата с другите страни членки те вече трябва да знаят, че България е тук, за да надгражда този ЕС. България е тук, защото има какво да каже. Само заедно ние можем да се гордеем, че сме европейци и още повече да се гордеем, че сме българи“, посочи той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама