Украйна оскърбенa от карикатурното ѝ изобразяване в сериал на Netflix

19:15, 30 дек 21 / Любопитно 25 2277 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Жалба до Netflix изпрати министърът на културата на Украйна Александър Ткаченко. Причината е некоректното изобразяване на украинците в някои от продукциите на стрийминговата платформа. 

Поводът е образът на украинска героиня във втория сезон на сериала на Netflix
„Емили в Париж“, пише „Площад Славейков“, като се позовава на украинския новинарски портал „Дев“.

„В „Емили в Париж“ има карикатурен образ на украинка, който е неприемлив и оскърбителен. Така ли ще виждат украинците в чужбина? Крадливи, желаещи да получат всичко безплатно, страхуващи се от депортация? Не трябва да бъде така“, написа в канала си в Телеграм министър Ткаченко.

Според него възмущението сред гражданите на Украйна е всеобщо. Министърът обаче твърди, че е получил „дипломатичен“ отговор от Netflix, които са благодарили за обратната връзка и са потвърдили, че разбират ситуацията. Платформата е обещала да поддържа връзка с украинското Министерство на културата, за да бъдат предотвратени подобни случаи в бъдеще.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама