Сушилнята - нов етап във вашето домакинство

14:30, 30 дек 21 / Любопитно 25 2074 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Прането е част от домакинските ни задачи и е нещо, което няма как да пропуснем. Но простирането на дрехите след това и оставянето им да се сушат на въздух отнема време и усилия, особено през студените месеци. Заедно с това липсата на достатъчно място, където може да ги прострете, често се оказва допълнително предизвикателство.

Но не се тревожете, с помощта на един чудесен уред вече можете да забравите за досадното простиране и чакане на прането да изсъхне. Днес на пазара ще откриете богато разнообразие на сушилни, които притежават различни функции и характеристики, така че да откриете перфектната за вас.

Какви са предимствата на сушилните?

Ако все още не сте възползвали от преимуществата, които този уред ви предоставя, то се замисляте дали си струва инвестицията в сушилни и наистина ли са толкова добри? Е, краткият ни отговор е - Да. Това е един от любимите уреди на почти всеки потребител, а и преди да сте ги изпробвали няма как да се убедите в това.

Спестява време и усилие

Днес в забързаното и натоварено ежедневие, което имаме, малкото останало свободно време е ценно. И защо трябва да го прекарваме единствено и само в домакински задачи след като има уреди, които ни улесняват? С помощта на сушилнята всичко става много по-лесно и бързо, а резултатът е чисти и сухи дрехи за много по-кратко време.

Предлагат се уреди 2 в 1

Нямате достатъчно място? Това не е никакъв проблем. Наред със стандартните сушилни има и уреди, които са 2 в 1, а именно пералня със сушилня. Това е повече от страхотно, защото с един уред перете и сушите вашето пране. Бързо, лесно и удобно, а и няма нужда да правите размествания у дома, за да намерите място на уреда.

Бързо сушене независимо от времето

Ако трябва да бъдем честни, едно от най-неприятните неща е сушенето на прането през есента и зимата, когато температурите са ниски, а въздухът е влажен. Покупката на сушилни е инвестиция, която определено си заслужава и една от причините за това е, че идва краят на сушенето на прането на въздух през студените дни.

Как да изберем сушилни?

По-горе споделихме кои са най-големите предимства на сушилните, но заедно с тях няма как да не поговорим и за техните основни и най-важни характеристики. Необходимо е да познавате спецификациите на уреда, за да можете да изберете модел, който да предостави всички удобства, от които се нуждаете.

Изберете капацитет

Както пералните, така и сушилните имат определен капацитет. Той определя колко килограма сух текстил може да побере сушилнята при едно зареждане. Капацитетът на уреда може да варира между 7 и 11 кг. А това какъв да изберете зависи изцяло от вашите нужди и предпочитания.

От колко програми се нуждаете?

Програмите са ключът към намиране на перфектния уред и са една от най-важните спецификации. Специалните програми за вълна, пухени дрехи, коприна, спално бельо, против образуване на гънки, и бързо сушене на пране до 1 кг доказват колко чудесен е уредът. Повечето модели притежават 15 броя програми, които са напълно достатъчни, но има и модели с по-малко или повече.

Кондензационна или термопомпена сушилня да изберете?

Има два типа сушилни: кондензационни и термопомпени. Кондензационните са по-старият вид, като те използват нагревател и работят на много по-високи градуси. Това, от своя страна, означава, че не са толкова щадящи и със сигурност има риск да нараните дадена тъкан.

Термопомпените сушилни са по-новият вид, като те работят на много по-ниски градуси и по този начин щадят много повече дрехите. Именно това е и причината да ви препоръчаме точно тях, а и са по-предпочитания вариант от потребителите.

Изберете сушилни с инверторен мотор

Сушилните с инверторен мотор са по-здрави и много по-надеждни, освен това те работят и много по-тихо. Всички нови модели са именно с такъв мотор. Друга важна причина, поради която ви съветваме да изберете иновативните сушилни с инверторен мотор, е, че те са по-икономични.

Обърнете внимание на функциите

Част от сушилните използват различни функции и технологии, които са свързани главно с термопомпата, която се грижи не само за вашите дрехи, но и за околната среда. Други чудесни функции са възможността да сменяте посоката на отваряне на вратата на уреда. Особено, когато сушилнята ще се използва в по-малки помещения, това си е страхотно удобство. Системата за филтриране, сензорите за определяне на влажността на дрехите и отложеният старт са още една причина да си купите сушилна машина.

Не забравяйте за енергийния клас

Като всеки друг домакински уред и тук е необходимо да се обърне специално внимание на енергийния клас. Както знаем, колкото по-висок е той, толкова по-икономичен ще бъде избраният уред. Това допринася не само за намаляване на сметките за ток, но и помага да се погрижете за природата.

И не на последно място проверете какъв е размерът на сушилнята. Измерете мястото, на което искате да поставите уреда и проверете дали то отговаря на размерите на избрания модел сушилня.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама