12-годишен гений, по-интелигентен от Айнщайн, мечтае за криптовалута за Коледа

20:25, 27 дек 21 / Любопитно 25 1755 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Когато 12-годишният Барнаби Суинбърн постига коефициент на интелигентност, по-висок с две точки от този на великия учен Алберт Айнщайн, родителите му не могат да повярват.

Британчето има коефициент на интелигентност 162 - най-високият възможен резултат за хора под 18 години. Резултатът е установен с тест на Менса, който детето получава за Коледа, пише БГНЕС.

Смята се, че Айнщайн има резултат от 160 точки на теста.

Менса („Менса Интернешънъл“ е най-голямото, най-старото и най-известното дружество на хора с висок коефициент на интелигентност в света – бел. ред.) има два типа тестове, първият е предимно изображения и поредици, вторият е с писмени задачи.

Те вземат двата теста и използват най-високия резултат. Той получи най-високата възможна оценка за дете, която е 162. За Коледа поиска криптовалута, тъй като непрекъснато наблюдава финансовите пазари“, казва майка му Гислейн. И обещава, че момчето ще получи плик с пари за Коледа, който да обърне в криптовалута.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама