Неподходящ подарък от половинката: как да реагирате

15:25, 26 дек 22 / Любопитно 25 2931 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Психотерапевтът Стина Сандърс разкри няколко начина за тактично реагиране при несполучлив подарък на партньор. Съветите й са цитирани от „Metro“.

Реакцията на неподходящ подарък зависи много от продължителността на връзката. Например, ако връзката е отскоро, съветът е „да не приемате на нож” неподходящия подарък, и ако това не противоречи на принципите ви, да реагирате сякаш подаръкът ви е харесал.

Важно е да не прекалявате и да не лъжете, че винаги сте мечтали именно за такъв подарък и с удоволствие ще го използвате. В същото време, ако подаръкът изобщо не ви харесва, Сандрес съветва да говорите открито с половинката си. „Можете да го кажете по следния начин: „Оценявам твоето внимание и желание да ми направиш подарък, благодаря. Все още се опознаваме, така че искам да ти кажа, че предпочитам маратонки, а не кроксове“, каза тя, цитирана от БГНЕС.

Как да оцелеем при пазаруване за празнични подаръци?

За двойки с дълга връзка, Сандърс препоръчва да попитате партньора директно за неговите желания. Тя отбелязва, че най-вероятно хората вече са се опознали достатъчно добре и е по-вероятно да дадат нещо наистина подходящо. Ако все пак сте получили странен подарък, тогава можете да му се засмеете заедно, ако двойката цени хумора.

За да се избегне разочарованието от изненади, терапевтката предлага няколко варианта за поведение: поискайте правилното нещо директно, направете списък с желания и фино го споделете с партньора си, направете добър и желан подарък на партньора си и след това обяснете защо сте избрали това конкретно нещо.

Най-важното е да бъдете честни и да се научите да говорите за желанията си, без да се опитвате да обидите или упрекнете любимия човек.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама