Без правителствена делегация за Япония в Пекин 2022

17:24, 25 дек 21 / Спорт 25 1803 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Япония няма да има правителствена делегация на зимните олимпийски игри, обяви секретарят на кабинета Хирокадзу Мацуно.

Страната на изгряващото слънце обаче ще бъде представена в китайската столица от председателя на организационния комитет на Токио 2020 Сейко Хашимото. В Пекин ще бъдат и членове на Японския олимпийски комитет.

Министър-председателят на Япония Фумио Кишида е изправен пред увеличаващ натиск в рамките на управляващата си Либерално-демократическа партия да заеме по-твърда позиция спрямо Китай.

В последния момент: Спортното министерство отпусна пари за българските биатлонисти

Дипломатически бойкот на зимните Игри обявиха първо от САЩ, обосновавайки решението си с обвиненията към Китай в погазване на човешките права на малцинствената група уйгури. Домакините отговориха, че това е манипулация, пише bTV. 

Властите в Пекин смятат, че политизирането на спорта е непопулярно и обречено на провал, като крият и раздразнението си от отразяването на скандала с изчезналата тенисистка Пън Шуай, която преди това обвини в сексуален тормоз експремиера Чжан Гаоли.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама