Прокуратурата обвини директора на ГДБОП за натиск по делото „Хемус“

11:03, 23 дек 21 25 1444 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Софийска районна прокуратура е обвинила директора на ГДБОП Калин Стоянов за натиск по делото „Хемус“. Изпратена му е призовка и му е определена мярка за неотклонение „подписка“, съобщиха от държавното обвинение.

Прокурори се оплакаха от натиск по делото „Хемус“

Дотук се стигна след сблъсъка между МВР и държавното обвинение заради разследването за милионите, отпуснати за строителството на магистрала „Хемус“.

Според обвинението Стоянов се е опитал да склони прокурор да се съобрази с исканията на единствения арестуван по случая – Борислав Колев и неговия адвокат – твърди се в обвинението. Той настоявал да не се обжалва домашния му арест и да му се разреши да пътува в чужбина. Освен това заплашил, че на прокурора ще се търси отговорност, ако не се съгласи.

Припомняме, че първоначалните обвинители по делото си направиха отводи и бяха заменени от други техни колеги. Директорът на ГДБОП Калин Стоянов отрече обвиненията на прокуратурата и на свой ред заяви, че подчинените му са докладвали, че „за втори пореден път в рамките на три-четири дни не може да се разпита лице по делото, което е готово да разкаже цялата схема и най-вече кой, по какъв начин и къде е предал изтеглените от банката 54 млн. лв.“

В крайна сметка обвиненият по аферата „Хемус“ разкри имена, съврзани със схемата, пред вътрешния министър Бойко Рашков и главняит прокурор Иван Гешев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама