„Политкаст“ еп. 22: Tъмната страна на Facebook – алгоритми, скандали, лични данни и манипулации

11:00, 16 дек 21 / Политкаст 25 2008 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Пълната история на Facebook: идеализъм или сделка с дявола“ е книга, която може да даде отговор на много от въпросите, които сте си задавали за Facebook, да потвърди или да отрече някои от конспиративните ви предположения по отношение на алгоритмите, да ви разясни най-големите скандали в историята на компанията, да ви потопи в сложните процеси в социалната мрежа, в бизнес модела ѝ, в отношението на фейсбук към личните данни на потребителите, както и в работната култура на служителите и в тайните намерения на ръководителите на компанията.

Автор е Стивън Ливи – един от най-реномираните коментатори в американската технологична журналистика, с над 3 десетилетия опит в бранша. Изключително важна подробност е, че Стивън Ливи е бил близък до основателя на Facebook още от периода, когато той е в колежа. Бил е до и около него по времето на растежа и развитието на социалната мрежа и именно това позволява на автора да получи достъп до висшите служители на компанията и до информация, която не е публично достояние.

Интересното е, че според автора, Марк Зукърбърг тръгва като идеалист, който вярва, че делото на живота му – Facebook – ще има позитивен ефект върху обществото, но в последствие самият Зукърбърг губи контрола върху машината, която е създал.

Цялото представяне на книгата чуйте от връзката!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама