Решават за зелен сертификат в парламента след анализ на ефективността му

12:06, 15 дек 21 / Политика 25 2299 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Депутатите ще вземат решение за зеления сертификат, след като новият здравен министър Асена Сербезова направи анализ на ефективността му. Това обясни съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Искаха, но нямаха желание“: Депутатите и казусът със зеления сертификат

„На председателски съвет решихме да изчакаме заповедта на новия здравен министър и да съобразим режима на Народното събрание с нея. Целта е народните представители да бъдат в същия режим, както са всички други граждани, и да няма никаква разлика в техния статут. Режимът, който ще се прилага и към държавната администрация, и към публичните институции от различен вид  - и тогава да адаптираме нашето предложение“, заяви Христо Иванов, цитиран от БНР.

Първите задачи на новия кабинет: Наводненията, ваксинацията и тока

Миналата седмица депутатите се впуснаха в ожесточени спорове „за“ и „против“ изискването за зелен сертификат за достъп до сградата на Народното събрание, но не взеха окончателно решение по въпроса дали да бъде въведен, или не.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама