Спряха газа за ТЕЦ-а на Доган във Варна 

10:40, 15 дек 21 25 1941 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Газът за ТЕЦ „Варна“, който е собственост на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, е бил спрян на 13 декември сутринта. Това е станало по настояване на „Булгаргаз“, съобщи „Дневник“, позовавайки се на потвърждение от държавния газов доставчик.

До крайната мярка се е стигнало, след като в началото на октомври отново е имало спиране на газа заради задължения на ТЕЦ „Варна“. Тогава дружеството е платило 10 млн. лева, но след това отново се натрупали дългове.

Отново в играта: ТЕЦ-овете на Доган и Ковачки пак получават пари от държавата за резерв

След това, в средата на ноември, „Булгаргаз“ внася в съда иск за запор на сметките на ТЕЦ „Варна“ заради новите задължения. С решение на съда от понеделник това се случва, като е спряно и подаването на газ към електроцентралата.

Изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов потвърди спирането на газа, като уточни, че дългът на ТЕЦ „Варна“ е към 24-25 млн. лв.

Отрязаха ТЕЦ-а на Доган от милионите за „студен резерв“

Данаил Папазов, който представлява ТЕЦ  „Варна“ и е бивш министър на транспорта, заяви пред „24 часа“, че централата е спряна от 1 октомври, тъй като не успявала да изплати сметките си заради пиковите стойности в цените на газа. По думите му за 1 мегаватчас ток се плащат над 400 лв. за природен газ плюс 20 лева за въглеродни емисии. Той подчерта, че газът не е спрян заради дългове, но не отрече, че централата има задължения към „Булгаргаз“, но според него се обслужвали.

Сделките със студен резерв остават в историята

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама