Станишев смята участието на Нинова в правителството за грешка

14:22, 14 дек 21 / Политика 25 1788 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Участието на председателя на БСП в правителството е политическа грешка за БСП. Много червени линии на БСП бяха замъглени и се съмнявам, че ще се реализират. Въпросът е не с какво БСП влиза, а с какво излиза от това управление. Това каза евродепутатът и лидер на ПЕС Сергей Станишев, който бе начело на левицата в периода 2001-2014 г. и премиер в периода 2005-2009 г.

Промяна с Нинова на … черен кон

Той отбеляза, че в България започва промяна след близо 12-годишно почти постоянно управление на ГЕРБ и това е позитивно, но обърна внимание, че четворната коалиция трябва да осъзнае, че търпението на хората е на изчерпване иима много кризи, които трябва да се решават.

По думите му има много подводни камъни в една такава четирипартийна коалиция

„Притеснително е, че няма механизъм за функциониране на коалицията. Участието на председателя на БСП в правителството е политическа грешка за БСП. Много червени линии на БСП бяха замъглени и се съмнявам, че ще се реализират. Въпросът е не с какво БСП влиза, а с какво излиза от това управление“, коментира той в ефира на БНР. 

Парламентът одобри кабинета „Петков“

Станишев изтъкна, че почти всички ресурсни сектори са концентрирани само в една партия - това е „Продължаваме промяната", което не е добре за баланса в коалицията. „За една коалиция има важни неща - начин на изглаждане на противоречията, диалог вътре, отношенията между лидерите на политическите сили и ролята на премиера. Премиерът трябва да показва на всички, че е нещо като баща на едно голямо семейство, понякога то ще бъде свадливо“, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама