Петков призова бизнеса да въведе зелени сертификати

10:38, 14 дек 21 / Политика 25 1873 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Новият премиер Кирил Петков призова бизнеса да въведе зелени сертификати, за да се вдигне нивото на ваксинация в страната.

Кабинетът „Петков“: Промяната започва със зелен сертификат за Министерския съвет

„Няма как да бъдем успешни в бизнес иновациите, ако здравната ни система не работи, ако работниците са ни болни, ако затваряме икономиката, защото не можем да се ваксинираме! Моля ви и ви призовавам, защото трябва да сме практични, от днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация! Моята първа заповед днес ще бъде всеки в МС да влиза със зелен сертификат. И се надявам, че това ще стане във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси. Трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да ни бъде отворен, ако искаме децата ни да ходят на училище, ако искаме болниците да не са ни пълни“, заяви той, цитиран от БНР.

Първо заседание на новото правителство

Петков отправи своя призив при откриването на форума на фондация „Уебит“ Powers summit, който събира за диалог властта, бизнеса и гражданския сектор. Събитието е първата публична среща на новата власт с бизнес лидерите и гражданския сектор, на която Кирил Петков присъства като премиер. 

България може да бъде лидер в някои сектори, а иновациите, които излизат от България, могат да станат пример как една малка държава в Източна Европа може да покори ниши и пазари. Имаме всички предпоставки да сме просперираща държава, посочи още Кирил Петков.

Премиерът подчерта, че една от ключовите роли на новоизбраното правителство ще бъде да инвестира в образованието, за да може децата и подрастващите след време да бъдат адекватни на развиващия се пазар на труда.

Държавата не създава добавена стойност. Нито политиците я създават, нито депутатите. Тя се създава от бизнеса. За да създава той висока добавена стойност, там трябва да бъдат младите учени. Бизнес лидерите трябва да работят с младите учени и да създават добавена стойност. Тя да създава данъчни приходи, които да идват в държавата, а ние политиците имаме две задача тези пари да не отиват в погрешни посоки. Затова и нашият призив е за нулева корупция“, каза Петков, цитиран от bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:48, 14 дек 21

Значи не задължителна, а принудителна ваксинация ще се мъчите да налагате! Къде са специалистите, които щяха да разсняват ползите и вредите на хората и как дестват на придружаващите заболявания ? Ще съсипете напълно икономиката. Нищо добро няма да излезе от това! Не оставихте хората поне празниците да си изкарат спокойно. Ами те хората не напразно са казали-за прехвалени ягоди с голяма кошница не ходете.Много работодатели ще защитят хората си. Ще възстанат хората, да знаете.Ще увеличите МРЗ със 60 лева, голямата работа. Колко дотации ще дадете на предприятияятя за скъпия ток ? А пенсиите, и тяхното преизчисление е едно никкво. Хайде , дано не се срещаме пак по протести !Искаме референдум за ваксинирането! Хората да си кажат думата!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама