Единственият багер, който укрепва подпорната стена в Триград, падна във водата

18:10, 14 дек 21 25 1860 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Продължава възстановяване на щетите след наводненията в Южна България. Остава бедственото положение в 4 общини в Смолянско. И в момента там продължава да вали сняг. 

Най-критично е в района на Триград, където достъпът до четири населени места е силно затруднен, заради затворен път. Единствената тежка техника, която до момента укрепваше подпорната стена, падна във водата. Багеристът е успял да излезе от ледените води без сериозни наранявания.

 

„Паднаха подпорните и аз долу в реката, това се случи. Подравнявах тук, запълвах дупката. Остана два самосвала да сложим и край и изведнъж, то виж какво е. Изведнъж падна и това е. Счупих предното стъкло и излезнах“, обясни багеристът Веселин пред БНТ.

Преминаването по пътя остава изключително рисково. Пропускат се само линейки и автомобили, които карат вода, храна и лекарства. Друг проблем в селото е, че няма вода. От ВИК дружеството са казали, че водопроводът може да бъде възстановен най-рано до 10 дниКъм момента щетите в общината се оценяват за над 4 милиона лева заяви кметът на Девин Здравко Иванов. Ще се търсят начини да се подпомогнат всички пострадали.

Наводненията са опустошили пещерата Дяволското гърло

Ново свлачище се активизира в смолянското село Могилица. Там пътят е проходим само в едното платно. Тежко е положението и в общините Девин и Смолян. Предстои описване на щетите след опустошителните порои. Пътищата в района са проходими при зимни условия.

Пет са общините в Благоевградско, които обявиха бедствено положение – Симитли, Петрич, Гърмен, Благоевград и Кресна.

Южна България бедства след проливните дъждове

Навсякъде в региона аварийни екипи продължават да разчистват пътища. Някои междуселски участъци остават затворени – пътят за село Сушица в община Симитли, в района на Петрич също има затворени участъци. На много места има скъсани водопроводи и десетки населени места са без вода. Бедстващи хора няма, увери областният управител, няколко села са със затруднен достъп. Хората продължават да се борят със щетите по домовете си, пише БНТ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама