Борисов прогнозира, че новият кабинет ще доведе до катастрофа

12:39, 11 дек 21 / Политика 25 2272 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира, че кабинетът на новата четворна коалиция (ПП, БСП, ИТН, ДБ) ще доведе до „катастрофа“.

„След Тройната коалиция на Станишев имаше огромна разруха, но се справихме. След Орешарски имаше още по-голяма разруха, но пак се справихме. След тези сега ще има катастрофа. Това е моята прогноза“, обяви бившият премиер. Той е категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство, в което присъства Бойко Рашков.

Президентът връчи мандата на Кирил Петков

Любопитен съм как ще управляват хора, загубили изборите – как лидерите на партии, сринали се на избори, ще бъдат вицепремиери и министри. Лидери, които им поискаха оставката техните избиратели, понесоха най-ниските резултати в историята, сега ще ни управляват“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Той обеща толеранс към правителството, ако има правилни политики, но предупреди, че няма да има толеранс, ако „тръгнат да теглят милиарди“.

Борисов коментира и желанието на служебния министър Велислав Минеков ГЕРБ да освободи офисите в сградата на НДК. „1/3 от сградата, където са офисите, тъне в разруха. Няма желаещи да отидат там. А те идват да ни тормозят“, заяви лидерът на партията, цитиран от bTV.

В ГЕРБ има армия от млади хора, които са учили в чужбина и са се върнали. Разликата с ПП е, че те не са нарушавали Конституцията на България. Хората, които казват, че с леви мерки може да има дясна идеология, лъжат народа. ГЕРБ е единствената дясна и консервативна партия, която може да спре похода на изкуствено сглобената ляво-либерална коалиция“, посочи той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:30, 11 дек 21

Може и да е вярно но катастрофата ще е за Борисов който не оцени първите избори с мнозинство а се помисли за вечен и богопомазан но не стана

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама