Минеков: Ще върна това, което принадлежи на министерството

10:59, 08 дек 21 / Политика 25 1834 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Изслушването на служебния министър на културата Велислав Минеков по време на първото заседание на 47-ото Народно събрание премина добрия тон. От парламентарната трибуна се чуха обвинения, нападки и квалификации. Минеков бе извикан на изслушване заради казуса с вестник „Труд”.

В началото на заседанието Любен Дилов-син от ГЕРБ заяви, че „министър на културата, предвождащ полицай, е когнитивен дисонанс“.

Този дисонанс вероятно ще трябва в продължение на три дни да бъде обясняван на г-н Бойко Борисов, докато разбере за какво става дума“, отговори на нападките Велислав Минеков.

Минеков: Заради договора с „Труд“ загубите са 236 хил. лв.

От парламентарната трибуна той обясни, че действията на Министерството на културата не са насочени към вестник „Труд“, а към фирмата наемател, която държи пари на държавата. „Министерството няма никакво отношение с вестника или каквато и да било друга медия. Имаме отношение към наемателя – фирмата „Южен кръст“. Не коментирам нищо по отношение на споменатия от вас вестник“, заяви Минеков, цитиран от bTV.

Той допълни, че когато депутатите зададат правилно въпроса за това, чии са задълженията, тогава ще отговори. „Обещах да върна това, което принадлежи на министерството, и ще върна всичко, което то е загубило през годините. Тук не става въпрос само за този нещастен имот, който беше предназначен за един от най-великите институти в българската култура – Институтът за недвижимо културно наследство. Тук не става дума за откраднати два етажа. Намерих случайно откраднат хотел на морския бряг. Намерих открадната сграда в центъра на София – 7 етажа, открадната преди 7 години. Намерих и открадната кола – върнахме я. Тук не става дума за това, което връщаме към министерството. Ще върнем всичко откраднато - всичко ще дойде там, където му е мястото и вие ще бъдете там, където ви е мястото. Това, което се случва днес е, че си върнахме открадната държава. Честито на всички“, заяви Минеков.

Запечатаха офисите на „Труд“, редакцията обяви гражданско неподчинение

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 14:55, 08 дек 21

Браво гн Минеков.

2 Труд се излага! 19:33, 08 дек 21

И Труд, и Пик се излагат, да не говорим, че въпросът с наема е правен, а и за слепец са и бяха очевидни многото хули, лъжи и манипулации, като ПИКблъжеше как Герб догонвал дори в деня на последните избори... Що за гнусотия, а сега се изкарват опозиционни и чак по Европа се жалват. ЖАЛКО!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама