Пътната обстановка се нормализира

08:42, 08 дек 21 25 1334 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

След продължителния 24-часов снеговалеж и последвалите от това проблеми по пътищата, ситуацията постепенно се нормализира. Обилните валежи спряха тази нощ.

Снощи трафикът на много места в страната беше затруднен, включително на магистралите „Хемус“ и „Тракия”, където се стигна до километрични задръствания. В късните часове беше възстановено движението и за тежкотоварните камиони, които по-рано бяха ограничени, за да облекчат трафика, предаде bTV.

През нощта в София са работили 137 снегопочистващи машини. Към момента всички основни пътни артерии са обработени със соли против заледяване, както и част от вътрешнокварталните улици, съобщават от Столичната община.

Почистени са и двата пътя в природен парк Витоша - Алеко-Драгалевци и Бояна-Златни мостове. Продължава почистването на спирки и подходи към подлези.

Екипи на аварийната дирекция на Столичната община извършват обходи на опасни и критични места в града.

Градският транспорт се движи при зимни условия и към момента изпълнява всички свои маршрути.

Директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов обаче има забележки към снегопочистващите фирми. „По отношение на спирките на масовия градски транспорт, подходите към улиците. Все пак има още време, видях, че се работи, но ако не се справят, съответно ще има наложени санкции“, заяви той пред БНТ и уточни, че за непочистена спирка глобата е 2000 лева.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама