НФСБ сменя името и лидера си

11:38, 05 дек 21 / Политика 25 1864 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Борис Ячев е новият председател на Националния фронт за спасение на България, реши конгресът на родолюбивата партия, провел се в събота в Златоград. Заместникът на Валери Симеонов получи подкрепата на делегатите като човек със сериозен политически опит, депутат в три Парламента, последователен в работата си, участвал във всички успешни битки на НФСБ. 

Конгресът уважи желанието на досегашния лидер Валери Симеонов да се оттегли, след като единодушно прие обстойния му отчет за работата на ръководството на НФСБ, на народните представители на партията в 44-то Народно събрание и представителите й в изпълнителната власт.

„Патриотичен фронт“ се завръща, но в нов формат

НФСБ продължава напред с името Силна България“, реши конгресът. Партията ще надгражда работата си като съвременна и модерна патриотична сила, която да предлага ефективни политики както в отстояването на националния интерес, така и в подкрепа на българските граждани.

Млади хора и нови лица влизат в ръководството на „Силна България“, но формацията запазва и приемствеността си с НФСБ, стана ясно при избора. Делегатите преизбраха досегашния заместник-председател Данчо Хаджиев, управител на телевизия СКАТ. Областният координатор за София Венера Тодорова бе избрана за заместник-председател като човек, който активно работи със структурите във важния за страната регион. Трети заместник на Борис Ячев стана депутатът в 43 и 44 НС, и юрист Христиан Митев.

Младо попълнение влезе и в Националния политически съвет – бизнесменът Петко Събев, преподавателят Росен Цветков и журналистът Венцислав Тоцев. За председател на Националната контролна комисия бе избран депутатът от Сливен в 43 и 44 НС Петър Петров.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 13:45, 05 дек 21

Валери Симеонов си стяга багажа за затвора

2 Анонимен към N 1 18:18, 05 дек 21

Много лесно раздаваш присъди!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама