Заплатите в ББР са намалени наполовина

18:28, 01 дек 21 25 2314 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българската банка за развитие се управлява с възможно най-висока степен на прозрачност за банкова институция. От встъпването си в длъжност през месец юли възнагражденията на новото ръководство на ББР са намалени с приблизително 50% спрямо заплатите при предходното управление, съобщиха от банката.

Средното възнаграждение на новите членове на УС на банката е 16 625 лв. месечно, спрямо получени 47 086 лв. месечно на човек за август 2020 г. и 25 591 лв. месечно за септември 2020 г. Заплащането за дейността на новото ръководство в дъщерните дружества на банката също е редуцирано от 6 000 на 2 000 лева.

ББР продаде луксозното BMW на Мавродиев

ББР е много добре капитализирана, като е българската банка с най-високо ниво на адекватност на базовия собствен капитал от първи ред и не е поставена пред риск за стабилността или ликвидността си. Оперативно банката е на печалба, като са предприети мерки за ограничаване на разходите, както и за намаляване на цената на привлечения ресурс“, посочват от банката. Цялото съобщение може да прочетете тук.

По-рано на брифинг от ГЕРБ обявиха, че в ББР взимат огромни заплати и бонуси. По техни данни изпълнителният директор на ББР Цанко Арабаджиев получава месечна заплата от 17 хиляди лева, както и още две хиляди лева като член на борд. В съобщението на банката не се коментира конкретно заплатата на Арабаджиев.

От партията твърдят също, че вторият член на Съвета на директорите на ББР Владимир Георгиев през август и септември е получавал по над 15 хиляди лева заплата, назначил се е и в ББР микрофинансиране, където е получил още 3 хиляди лева. Другите членове на борда също получавали сериозни суми - по 24 хиляди и по 17 хиляди. Живко Тодоров е получил от дъщерното дружество Национален гаранционен фонд 6 хил. за август и почти толкова за септември. А Крум Георгиев взимал заплата и от ББР Лизинг - 1145 лв. за август и почти 2 хиляди за септември.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 18:40, 02 дек 21

Това не са заплати това са кражби

2 Анонимен 16:43, 07 дек 21

Боже, боже!!! И как си плащат сметките?! Глад, майка, глад!!! Горките хорица...

3 Ами 16:44, 07 дек 21

сега как си плащат сметките?! Глад, майка, глад!!!! Горките хорица...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама