Взрив в Мюнхен, има ранени

15:03, 01 дек 21 / Свят 25 2847 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Взрив избухна на строителна площадка на „Дойче бан“ (Deutsche Bahn) в Мюнхен. По данни на службата за противопожарна сигурност са ранени трима души, един от които тежко. Много пожарни автомобили и около 50 служби за спешна помощ са на място, а над района кръжи хеликоптер на федералната полиция.

Спряно е движението на влаковете около централната гара в Мюнхен. Заключено е и трамвайното депо. Не е известно колко време ще бъде спряно движението. Полицията и противопожарната служба обясниха, че става въпрос за мащабна операция, съобщи „Зюддойче Цайтунг”.

По информация на полицията близо до Донерсбергербрюке” се е чул силен взрив, след което се е издигнал стълб от дим. Според пожарната става въпрос за експлозия.

Причината за взрива все още остава неясна. Съществуват подозрения, че става въпрос за взрив на бомба от времето на Втората световна война, предаде БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама