Ще вали, не забравяйте чадърите

07:00, 26 ное 21 25 1420 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Преди обяд от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд отначало на места в западните райони, а до вечерта и на изток ще превали. По-значителни по количество ще са валежите в крайните южни райони на страната. През деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините и там дневните температури ще са по-високи, до около 13°-14°. В останалата част от страната максималните температури ще са предимно между 6° и 11°.
 
Над Черноморието около обяд облачността ще се увеличи. След обяд отначало в южните райони,  а до вечерта и на север ще превали, в крайните южни райони има повишена вероятност за по-значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са: 12°-15°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето след обяд бързо ще се усили и ще е 3 бала, в крайните северни райони - 4  бала, показва прогнозата на НИМХ.
 
Над планините облачността от запад-югозапад бързо ще се увеличи. От запад на изток ще превали дъжд, над около 1600-1700 метра - сняг. На места в масивите в Южна България ще има и по-значителни количества валежи. В ранните сутрешни часове в западните райони е възможно и на височина около 800-900 метра да прехвърчи сняг. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама