Кубрат Пулев: Ще набия здраво Мир

11:44, 25 ное 21 / Спорт 25 2031 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Професионалният боксьор в тежка категория Кубрат Пулев говори пред медиите преди битката срещу Франк Мир, която е главният двубой в очакваната с голям интерес галавечер Triad Combat на 27 ноември, противопоставяща боксьори с ММА бойци. Кобрата беше запитан как ще се напасне към правилата, които се различават от тези на бокса, и какви са очакванията му за двубоя.

Малко по-различно е от бокса, но мисля, че триъгълният ринг е ОК за нас, защото също е ринг. Той е добър боец, уважавам го, но мисля, че боксът си е бокс. И аз съм подготвен отлично, мога да го набия много здраво! Тренирах през цялото време с ММА бойци, имам много ММА приятели. Преди 5 години, преди 7 години се занимавах с ММА заедно с бокса. Моят спорт е боксът, но харесвам смесените бойни изкуства. Винаги съм подготвен. Може би ще покажа какво мога“, заяви Кубрат, цитиран от БНР.

Кубрат Пулев излиза на ринга в нов вид спорт

В Арлингтън, щата Тексас, българинът и Мир ще мерят сили на специален триъгълен ринг. Ще бъдат разрешени всички удари от бокса и част от тези в ММА. Забранени са ритниците, лактите, боят на земя и хватки за предаване.

Мир, който е голямо име в ММА-а, се изказа ласкаво за Пулев: „Смятам, че Кубрат е боксьор от световна класа. Ще дам най-доброто от себе си, така че да не се стигне до бокс, защото там той има предимство. Ще опитам да покажа, че ММА бойците сме по-добри от боксьорите“, каза американецът.

На галата ще свирят хевиметъл боговете от Metallica.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама