Как да се преборим с лошия късмет?

19:05, 22 ное 21 / Любопитно 25 2156 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Психологът Дмитрий Синарев смята, че разликата между хората, които „нямат късмет“ и тези, които успяват не е в това, че попадат в диаметрално противоположни ситуации. Това, което ги отличава от „неудачниците“ е отношението им към случващото се и способността да правят изводи.

Ефективните хора се характеризират със способността да правят неща, които водят до успешни резултати. Разбира се, те също допускат грешки, но не ги повтарят. И това е основната им разлика от губещите“, отбелязва той пред московската агенция „Прайм“.

Синарев съветва вземащите решения да помнят, че няма такова нещо като поражение - има само обратна връзка, и каквото и да се случи, трябва да го ценим като опит и безценен ресурс, който може и трябва да се използва в по-късен етап от живота. „Освен това не бива да забравяме, че ако правим едно и също нещо, ще получим един и същ резултат“, посочва психологът.

Събеседникът на агенцията призовава да промените алгоритъма на живот, ако нещо в него вече не ви удовлетворява. Например да усвоите нова професия, да се сдобиете с нови знания и умения, да смените работата си, да се преместите, да преосмислите отношенията си с хората около вас. „Мислете, правете изводи и действайте – това е ключът към „късмета“, казва той, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама