Не яжте черен шоколад на гладно

20:00, 19 ное 21 / Любопитно 25 1848 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Диетологът Яна Гришина разказа пред руски медии защо е желателно да включим натуралния шоколад в ежедневното си меню. Тя отбеляза, че за черен/натурален шоколад се смята този, който съдържа поне 55% натурално какао, докато съдържанието му в млечния шоколад е едва между 25-35%.

Основната разлика при черния шоколад е, че той съдържа по-малко захар и много повече полезни антиоксиданти. Повечето от калориите в черния шоколад се получават от мазнините, а не от въглехидратите, както при млечния шоколад. Натуралният шоколад е отличен източник на желязо, магнезий, мед, манган и други минерали, а освен това бързо подобрява настроението“, каза диетологът, пише БГНЕС.

Гришина добави, че на ден могат да се консумират около 20-30 грама черен шоколад.

Въпреки това не бива да ядете шоколада на гладно, по добре е да го консумирате като следобедна закуска“, съветва специалистът.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама