Бойко Борисов пак няма да е депутат

15:36, 18 ное 21 / Избори 2в1 25 1720 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бойко Борисов няма да е депутат и след тези избори, съобщи OFFNews, като се позовава на свои източници в ГЕРБ.

Борисов се отказа да бъде народен представител и в предните два парламента. „Мисля да остана, така си мисля. Днес. Утре… Ситуацията е динамична. Шегувам се, нека да излязат резултатите“, коментира той в отговор на въпрос в изборната нощ на въпрос дали ще е депутат.  

Той ще се откаже и от двете места, които спечели като водач на листи - 25-и избирателен район в София и Пловдив. Това ще предизвика разместване в листите. 

Така в Пловдив-град на мястото на Борисов ще влезе Стефан Шилев. Другите двама депутати от ГЕРБ под тепетата са Иван Тотев и Радомир Чолаков. В 25 МИР Борисов най-вероятно ще освободи мястото за петия в листата Петър Николов. Освен него депутати ще са Христо Гаджев, Анна Александрова и Лъчезар Иванов.

По две листи на ГЕРБ-СДС водят още Красимир Вълчев, Десислава Атанасова и Костадин Ангелов. 

Информацията, че Борисов няма да бъде депутат и този път бе съобщена и от „24 часа“, „Сега“ и Нова телевизия, които също се позовават на свои източници. 

До края на деня се очаква ЦИК да обяви оконателното разпределение на мандатите в следващия парламент, както и заявленията, които са били подадени за отказ от депутатско място. До неделя пък трябва да знаем окончателния списък с имената на новите 240.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама