МВР и ДАНС се включват в борбата срещу фалшиви сертификати

16:50, 16 ное 21 25 1335 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
МВР и ДАНС се включват в борбата срещу фалшиви сертификати. 
 
Това стана ясно след инициирана от здравния министър среща, в която са взели участие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, председателят на ДАНС Пламен Тончев, директорът на ГДБОП гл. комисар Калин Стоянов, главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров, подуправителят на НЗОК д-р Йорданка Пенкова, както и Ивайло Филипов – директор на „Информационно обслужване“ АД.
 
Създадена е работна група под главния скертерар на МВР, която да координира действията и обмена на информация между отделните институции в борбата срещу издаването на фалшивите документи. По този начин ще се улесни идентификацията на лечебни заведения и медицински лица, за които има обосновано предположение, че издават фалшиви сертификати и към които да бъдат приложени специални средства и методи за доказване на деянието. 
 
Припомняме, че гръцки медии изнесоха данни, че страната ни се превръща в източник на фалшиви Covid сертификатиКато от пробойната в здавната ни система се възползват престъпни групировки, които предлагат услугите си и в южната ни съседка.
 
Миналата седмица пък стана ясно, че в такава схема за фалшиви сертификати участва и кандидат-депутат от НФСБ. Впоследствие той бе изключен от партията, а прокуратурата му повдигна обвинение.
 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама