Отстраниха Валентин Николов от директорския пост в БЕХ

16:57, 16 ное 21 / Политика 25 1607 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Българският енергиен холдинг отново е с един изпълнителен директор, след като за около седмица дружеството се ръководеше от двама души. 

На извънредно заседание вчера новоназначените от енергийния министър Андрей Живков членове на БЕХ са решили да освободят от поста единия от двамата изпълнителни директори Валентин Николов и той вече да се ръководи само от Иван Андреев, съобщи БНР.

Припомняме, че след като през лятото не успя да смени ръководството на БЕХ, преди около седмица министър Андрей Живков увеличи членовете на Борда от 5 на 9 души и промени устава на мегаструктурата. Новият устав предвиждаше холдингът да се управлява от двама изпълнителни директори - тогавашния Валентин Николов и новоизбрания Иван Андреев.

След вчерашното решение на Борда дружеството отново ще се управлява от един изпълнителен директор, но това ще е Иван Андреев. И той, и Николов, уточниха за националното радио, че предстои вписване в Търговския регистър. Досегашният изпълнителен директор Валентин Николов допълни, че той не е бил поканен да присъства на заседанието на Борда и все още не е решил дали ще обжалва решението. А от Енергийното министерство са посочили, че на този етап ще се въздържат от коментар.

Като за последно: Бетонира ли се ГЕРБ в енергетиката?

Валентин Николов бе назначен след конкурс на този пост месец преди изборите през април тази година. По подобен начин ГЕРБ назначи свои хора на директорски постове в държавни дружества дни преди изборите през април, други ги преназначи с нов мандат за 4-5 години след формални конкурси.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама