Бойко срещу Бойко: Има ли Борисов банка?

14:20, 04 ное 21 / Избори 2в1 25 2526 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Има ли Бойко Борисов банка и коя е тя? Този въпрос се появи в публичното пространство десет дни преди изборите, насрочени за 14 ноември.

Насред предизборната кампания вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че през банка на Бойко Борисов пари за автомагистрала „Хемус“ са изпращани в чужбина. Думите му дойдоха след провеждането на специализирана акция на ГДБОП, свързана със строителството на аутобана, при която бяха задържани 17 души. Рашков обеща още арести и заяви, че бившият премиер е свързан с източването на десетки милиони от строежа.

15 арестувани заради изтекли милиони от строежа на АМ „Хемус“

Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка Бойко Борисов преди години е имал общи фирми", обяви вътрешният министър.

Отговорът на Борисов не закъсня – малко по-късно той призова Рашков да каже коя банка е негова, в противен случай обеща срещу него да заведе дело за клевета.

„Рашков, незабавно кажи коя е банката, която уж имам. Ако не ми кажеш до края на вечерта утре завеждам дело срещу теб… Кажете коя е банката, за да мога да ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят“, заяви лидерът на ГЕРБ, цитиран от bTV.

„Не съм собственик на никаква банка, нито имам каквото и да е общо с това. Кой българин как се превежда парите, не ме интересува. Всяка банка е минала най-обстоен преглед преди да влезем в банковия съюз“, подчерта Борисов и добави, че утре могат да го изкарат и съдружник на „Майкрософт“ или на Зукърбърг.

Според него тези твърдения са предизборна поръчка.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Шуреят на Б.Гейтс 15:08, 04 ное 21

О-о-о, за Макрософт и Зукърбърг не се притеснявай. Няма
кой да те обвини за тях.То там се иска първо акъл.

2 Анонимен 19:03, 04 ное 21

Борисов няма, ама изгората му има- Цветелина Бориславова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама