Мандарините - спасител от стрес, настинки и инфаркт

14:15, 06 ное 21 / Любопитно 25 1606 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Сезонът на мандарините започна, така че лекари и ценители съветват да консумирате този вкусен плод всеки ден. На първо място, защото е богат на витамини А, В и С, на калий, фолиева киселина, магнезий, калций и желязо - и всичко това укрепва имунитета и предпазва от настинки и грип.

Ако имате проблеми с храносмилането – просто увеличете количеството на мандарините, съветва „Локално“. Те помагат и при стрес, тъй като действат релаксиращо на нервната и дихателната система.

Този плод е полезен за сърцето и кръвоносната система, тъй като е богат източник на калий, който понижава кръвното налягане и нормализира сърдечния ритъм. В допълнение, мандарините съдържат хранителни вещества, които предотвратяват натрупването на лош холестерол в артериите, което може да доведе до сърдечен удар.

Мандарината е полезна и за кожата – употребена във вид на домашен крем. Можете да я добавите към сладолед, желе, сметана и конфитюр. А сокът от този плод е изключително полезен за мариноване на месо и риба, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама