Вече може да пътуваме в метрото с банкова карта

15:51, 31 окт 21 / София 25 2140 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На всички станции по линиите на метрото вече може да валидирате своето пътуване с банкова карта, независимо от нейния издател. Достатъчно е да се доближи само картата, която често ще се използва, за да се премине, обявиха от ЦГМ.

Цената на еднократното пътуване е 1,60 лв., а ако в рамките на деня пътувате повече от три пъти/включително и с комбинация на наземен транспорт/, системата автоматично таксува цената на дневна карта от 4 лева, независимо от това, колко пъти сте използвали обществения транспорт.

Единственото условие е през целия ден да използвате една и съща банкова карта.

В петък приключиха тестовете на системата за метрото и пътниците много бързо се ориентираха и започнаха да я използват. През последните дни в метрото на ден са преминали с банкови карти над 2000 души.

Валидирането на пътуването чрез банкови карти и в метрото е поредната стъпка към надграждането на услугите за удобство на пътуващите с обществения транспорт и използването на тикет системата, написаха още от ЦГМ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама