Топ 5 новини от седмицата

12:30, 31 окт 21 25 1674 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Отдръпват ли назад проф. Герджиков?

Основният конкурент на президента Румен Радев влезе силно в надпреварата, демонстрира нужната осанка за кандидат-президент и оформи образа си върху превърналия се в клише за ГЕРБ „обединител на нацията“. От там насетне обаче с тезите и политическото си говорене професорът буквално уби цялата инерция на кампанията си. Бърза проверка на отразяването на обиколките на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ в социалните мрежи разкрива, че сред иначе изключително лоялните структури и привърженици на партията не се забелязва особен ентусиазъм за посещенията и като цяло одобрение за кандидатурата на професора. С други думи, посещаемостта на събитията не е особено голяма, а зарядът просто липсва.

2. Работодателите нямат право да принуждават работниците си да се ваксинират

Зеленият сертификат не нарушава трудовите права на хората. Работодателите нямат право да принуждават работниците си да се ваксинират. Ако служител, заемащ позиция, за която се изисква зелен сертификат, не желае да се ваксинира, може да се тества, заяви служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. Всички работодатели, чийто сфери на дейност попадат в изискванията за зелен сертификат, имат право да получат безплатни антигенни тестове от РЗИ след заявка. 

3. Народ, режещ лентичка за откриване на тоалетна, не може да бъде унищожен!

Град с разбити улици, които не са преасфалтирани повече от 30 години, и без улично осветление в редица квартали, преди дни е празнувал откриването на обществена тоалетна. Правилно прочетохте - обществена тоалетна. Не е грешка и не е шега. Макар да звучи като такава. В едно малко североизточно градче на име Исперих тържествено е била открита нова тоалетна, чрез рязане на лента и плисване на менче с вода. В присъствието на две красиви, млади моми с носии и венчета от рози. За това разбрахме от Facebook пост в официалния профил на община Исперих, придружен от богат снимков материал. 

4. На Каракачанов му се роди внук, носи името на Гоце Делчев

Каракачанов стана дядо. „Малкият юнак е второ внуче на председателя на ВМРО от дъщеря му Деница и зет му Никола. Детето ще носи легендарното историческо име Георги Николов Делчев“, похвалиха се от ВМРО. Това са и трите имена на войводата Георги (Гоце) Делчев. „Вече трябва да е ясно дори за скопските манипулатори чий е Гоце Делчев! Пожелавам на малкия Георги здраве, сили и смелост“, написа Каракачанов във Facebook.

5. Назначаването на Кирил Петков за министър е противоконституционно

Конституционният съд се произнесе с решение по делото, с което обяви за противоконституционен указа на президента в частта, с която за служебен министър на икономиката е назначен Кирил Петков. Президентът Румен Радев подчерта, че решенията на КС не се коментират. Каза обаче, че би се радвал в българската политка да има повече хора като Кирил Петков. Самит той прие решението на съда и посочи, че не се чувства морално виновен, защото е мислил, че спазва Конституцията. Той заяви, че ще плати глобата след решението и ще върне заплатите си като министър, ако това му бъде поискано. Още на дневен ред стои въпросът какво ще стане с актовете на Петков като министър. Не се очаква актовете на служебния кабинет да се атакуват, защото се вземат с мнозинство. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама