Съдът остави в ареста мъжа, заплашил с убийство Митева и Борисов

17:00, 30 окт 21 / Избори 2в1 25 1365 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Мъжът, заплашил с убийство председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева и бившия премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, остава в ареста реши Софийският районен съд.

Прокуратурата поиска съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение на Любомир Яков, защото става дума за „опасен рецидив". Ако реши, тя може да назначи съдебно-психиатрична експертиза на 26-годишния мъж.

Мярката ще бъде обжалвана пред Софийския градски съд на 4 ноември.

Според адвоката на Яков времето не е достатъчно за назначаването на експертиза, която е наложителна от състоянието на Яков. В последната си дума мъжът помоли за лечение, заради зависимостта си от алкохола.

Митева отново обмисля оттегляне от политиката

Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева обяви, че е възможно да се оттегли от политиката, ако и този път не се състави правителство.

„Ако и този път се провалим и не успеем да съставим правителство и не се случи промяната, мисля, че няма смисъл да участвам повече в политиката. Нека да видим как ще мине кампанията и как ще продължим напред“, заяви тя пред Нова телевизия.

Такова настроение Митева изрази и в средата на август. Тогава тя обмисляше дали отново да влезе в листите на изборите сега. На въпрос тогава дали е разколебана от политиката като цяло или конкретно от партията на Слави Трифонов, Митева отговори, че отношението ѝ е цялостно към политиката. По-лесно е наистина да бъдете експерт. Политиката се оказва доста сложна игра. Може би аз все още не съм се научила да играя, може би съм по-друг човек, заяви през лятото Митева.

Днес Митева каза, че не се водят преговори между Има такъв народ и други партии към момента, но посочи, че потенциални партньори на партията й са БСП, Демократична България, Изправи се.БГ! Ние идваме! и Продължаваме промяната.

В следващия парламент трябва да построим мост и да погледнем в една посока с партиите, с които искаме да направим промяната. Трябват много разговори. Ако искаме диалог, не е честно и почтено да говорим отсега за постове, даже без да знаем изборните резултати, допълва тя. Изрази мнение, че в проекта на Кирил Петков и Асен Василев има много млади хора, с които нейните съпартийци биха могли да работят.

След отказа на двамата да влязат в първия проектокабинет на Има такъв народ те бяха нападнати от хората на Слави Трифонови по-нататък отношенията им продължиха да се влошават.

Пак арест и обвинение за мъжа, заплашил Ива Митева

По повод поредната заплаха, отправена към нея от един и същ човек, който за втори път бе арестуван тази седмица, Митева разказа, че по това време е била във Варна с Филип Станев, Кирил Симеонов и Любомир Каримански като всички са били разпитани. Каза, че в момента не ползва охрана, но естествено е притеснена.

„След разпускането на НС се отказах и от специализирания транспорт, на който имам право. Естествено човек се притеснява в такъв момент. Притеснителното е, че заплахата идва отново от същото момче, което вече е осъдено. Не разбирам какъв е поводът", каза още председателят на 46-ото НС.

 

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама