Пак арест и обвинение за мъжа, заплашил Ива Митева

16:25, 29 окт 21 25 1732 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Отново арестуваха мъжа, който преди два месеца заплаши председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева. Полицията в Стара Загора е задържала Любомир Яков. Припомняме, че той бе изпратил до електронната поща на правосъдното министерство заплахи за живота на Митева и нейни близки. Случаят се разигра в началото на септември и бе разкрит от органите на реда почти незабавно. 

Сега от Софийска районна прокуратура обявиха, че мъжът е привлечен към наказателна отговорност заради закана за убийство срещу Ива Митева и Бойко Борисов. Той е обвинен и за хулиганство.

Осъдиха мъжа, заплашил Ива Митева

От прокуратурата обясниха, че на 24 октомври на мейла на Министерство на правосъдието обвиняемият е изпратил съобщение, в което пише, че ще убие председателя на 46-ото Народно събрание. Същият ден в друг мейл написал, че ще убие бившия премиер. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм, казват от държавното обвинение. 

Това е второ обвинение спрямо него за закана с убийство, след първата присъда на „пробация“ за срок от 3 години и на 2 години по 200 часа „безвъзмезден труд в полза на обществото“.

Предвид съдебното минало на мъжа и опасността да извърши друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часаПредстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама