Милен Митев е новият генерален директор на БНР

11:56, 27 окт 21 25 1809 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Съветът за електронни медии избра Милен Митев за генерален директор на Българското национално радио. За Митев дадоха гласа си четирима от членовете на СЕМ - председателката на съвета Бетина Жотева, Галина Георгиева, Соня Момчилова и София Владимирова. Розита Еленова се въздържа, съобщи БНР.

В понеделник и вторник се проведоха изслушванията на кандидатите, които представиха пред медийния регулатор концепциите си за управлението и развитието на общественото радио. Претендентите за поста бяха трима - Милен Митев, Митко Димитров и Иво Тодоров. До избора на генерален директор на БНР се стигна, след като Андон Балтаков подаде оставка през август. За временно изпълняващ длъжността беше избран Милен Митев.

СЕМ изслуша кандидатите за генерален директор на БНР

Митев: Обществото има нужда от силни обществени медии

По време на изслушването пред СЕМ като основна задача Милен Митев определи пренасянето на традиционните предимства и ценности на радиото в дигиталния свят.

„Днес обществото има нужда от силни обществени медии и освен, че е голямо предизвикателство, пандемията създава и възможности, тъй като в условията на криза хората се обръщат към тях като източник на достоверна и надеждна информация“, заяви той.

Митев обяви, че ще постави няколко основни задачи пред БНР. „Това са качествената журналистика, задълбочен анализ, социална отговорност, многообразието на темите и гледните точки, подкрепа на всички групи в дигиталния свят и да не се страхуваме да експериментираме в нови формати“, обясни той. Митев подчерта, че нелинейните услуги все още са в етап на прохождане и още не са популярни сред аудиторията. Сред акцентите в експозето му е и нуждата да се обърне по-голямо внимание на комуникацията.

Да има нов модел на финансирането на БНР, което да се обвърже с обществената му мисия, а не с час програма, както е сега, е друг акцент в програмата му. За постигането на по-ефективно управление на приходите, Митев предлага обособяването на търговска дирекция.

В отговор на въпрос кой според него е основният проблем, той заяви, че най-важно ще бъде постигането на повишаване на доходите на работещите в радиото, защото това ще се отрази на всички последващи процеси и постигането на заложените цели.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама