Продадоха картичка на Серина Уилямс за рекордна сума за женския спорт

18:35, 27 окт 21 / Спорт 25 1721 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Колекционерска картичка от 2003 г. с автограф на Серина Уилямс беше продадена за рекордна за женския спорт сума. Компанията „Goldin Auctions“ съобщи, че картичката с тенисистката е купена за 44 280 долара. Предишният рекорд беше 34 440 долара, платени през юни, за картичка от 1992 г. със звездата в женския футбол Миа Хам.

Серина със сълзи на очите: Аз приключих

Картичката със Серина Уилямс е купена от платформата за търговия „Alt“, която е представяла частен клиент. „Хората вече приемат картички със спортистки като колекционерски. Виждаме тенденция на покачване на цените им в последните три години, а това повишаване е драстично през втората половина на 2020 г. и през 2021 г. Ефектът, който има при Серина, е, че има много хора, които събират колекции с най-великите на всички времена. Те искат Пеле, Мохамед Али, Майкъл Джордан, Тайгър Уудс, Том Брейди и включват и Серина. Това издига нейните картички над тези на други спортистки“, заяви изпълнителният директор на „Goldin Auctions“ Кен Голдин.


В същия търг има над 60 картички и други колекционерски предмети, стигнали цена 100 хил. долара, и осем, които са достигнали 500 хил. долара. Картичка с Леброн Джеймс от дебютния му сезон в НБА 2003-2004 е била продадена за 2.46 млн. долара, друга с бейзболиста Мики Мантъл от 1952 г. е стигнала цена 2.029 милиона. Картичка с Том Брейди от плейофите в НФЛ през 2000 г. е продадена за 1.537 млн. долара, пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама