Заловиха най-издирвания наркотрафикант в Колумбия

10:57, 24 окт 21 / Свят 25 2361 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Колумбия залови най-издирвания накротрафикат в страната. Арестът на Дайро Антонио Усуга, известен като Отониел е най-големият удар по трафика на наркотици след смъртта на Пабло Ескобар, каза президентът на страната Иван Дуке.

50-годишният Отониел е заловен по време на военна операция. Той е обвинен в трафик на кокаин за САЩ, убийство на полицаи, набиране на непълнолетни за проституция и сексуално насилие над деца, припомня „Ройтерс“, цитиран от „Свободна Европа“. 

Започва най-мащабният процес срещу италианската мафия от десетилетия

Колумбия беше предложила награда от до 3 милиарда песо (около 800 000 долара) за информация относно местонахождението на Отониел, а правителството на САЩ обяви, че ще даде награда от 5 млн. долара за помощ за намирането му. „Това е най-големият удар срещу трафика на наркотици у нас през този век“, каза Дуке по време на излъчено видеообръщение. „Този удар е сравним само с падането на Пабло Ескобар през 90 -те години“, отбеляза той.

Преди пет години колумбийските власти стартираха операция „Агамемнон“, при която заловиха или убиха част от членовете на групировката на Отониел. 

В операция „Озирис“, довела до залавянето на Отониел, са участвали повече от 500 служители на колумбийските специални части и 22 хеликоптера, съобщи министърът на отбраната Диего Молано.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама