Отблъсната е най-голямата кибератака в България срещу сайта за сертификати

11:40, 23 окт 21 25 1688 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Най-голямата хакерска атака е била извършена в България срещу Националната система за издаване на зелени сертификати (НЗИС). Това обявиха от „Информационно обслужване“, които са неутрализирали над 400 враждебни кампании за последните 3 дни срещу здравния сайт.

Сертификатът европейски, изпълнението българско...

Оттам отбелязват, че на моменти зловредният трафик към НЗИС е надхвърлял 400 Gbps, което надвишава международната свързаност на държавата. „Безпрецедентната атака от типа „отказ от услуга“ (DDoS) към портала на his.bg достигна в пиковите часове от 30 до 80 млн. пакета в секунда, което затрудни достъпа на потребителите. Компанията е осигурила възможно най-ефективната и модерна защита на инфраструктурата от подобни действия и успешно успя да отблъсне злонамерените атаки“, изтъкват от „Информационно обслужване“.

Къде ще се поставят ваксини срещу COVID-19 в почивните дни?

По време на пиковите моменти на безпрецедентната кибератака системата не е била достъпна и потребителите не са можели да влизат в сайта и да издадат своите зелени сертификати. Най-мощният пик на атаката е бил в сутрешните часова на 21 октомври, когато влезе в сила сертификатът. 

От „Информационно обслужване“ уверяват и че няма изтекли лични данни при атаките.

Пълен локдаун, ако мерките не дадат резултат до 10-15 дни

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама