Костов: Нито Борисов, нито Радев се справиха с епидемията

16:09, 22 окт 21 / Политика 25 596 Шрифт:
Василена Йорданова

Нито правителството на Борисов, нито правителствата на Радев се справят с епидемията. Това заяви пред БНР бившият премиер Иван Костов.

България се намира във фаза на силно ускорено разпространение на епидемията, която ни е нанесла най-тежки демографски поражения и заплашва да направи неспособна болничната система да приеме бъдещи клинични случаи. Обстановката е мрачна и тревожна“, коментира той. 

Той цитира сп. Економист, което е класирало България на първо място в света по поражение върху населението от извънредна или свръхсмъртност. Според него искането на оставката на здравния министър е следствие от зловреден популистки синдром на БСП

Партиите са обхванати от паника и отказват да приемат, че алтернатива за ограничаване на щетите от епидемията сега е пълно затваряне и драстични ограничения

Костов посочи, че опашките пред ваксинационните пунктове през последните дни са израз на принудата, която изискването за сертификат оказва върху поведението на обществото

Липсата на доверие във властите, на което се дължи отказването от ваксиниране, от спазване на мерките, е следствие на принудата. Виждам идеологическа причина в забавянето на тази принуда - лявата социалнолиберална политика на предишното редовно и на сегашното служебно правителство не приема да бъдат ограничени личните права и свободи, въпреки че това става с цената на загуба на толкова човешки живот. От тази политика произтича побългаряването на цифровия европейски сертификат“.

Той призова хората да се отрезвят и да осъзнаят, че това, което в противен случай очаква България, е още повече болни и смърт. 

Първото, което трябва да се направи по време на усилие за овладяване на криза, е да се изяснят параметрите на кризата и да се има ясна представа каква е силата на тази епидемия. Някой трябва да помогне и на щаба, и на министъра, и на неговите съветници“.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама