Тарантино с награда за цялостно творчество

19:00, 21 окт 21 / Любопитно 25 1662 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Емблематичният режисьор Куентин Тарантино беше удостоен с награда за цялостно творчество на филмовия фестивал в Рим. Наградата му връчи италианският режисьор на филми на ужасите Дарио Ардженто.

„Фактът, че 30 години по-късно съм тук, в Рим, и получавам награда за цялостно творчество, и гражданите на Рим знаят кой съм, е доста специален“, каза 58-годишният Тарантино, който бе на събитието заедно със съпругата си.

Тарантино се отдава на писане на книги и пиеси

През 30-годишната си кариера той е написал и режисирал девет хита, сред които „Гадни копилета“ и „Джаки Браун“, а наскоро и „Имало едно време в Холивуд“. Сценаристът и режисьор извършва революция в начина на правене на филми и създава сюжети по иновативни начини. Той е удостоен с два „Оскар“-а за най-добър оригинален сценарий за „Криминале“ през 1995 г. и за „Джанго без окови“ през 2013 г.

Фестивалът в италианската столица беше открит на 14 октомври с „Очите на Тами Фей“ и продължава до 24 октомври. В събота режисьорът Тим Бъртън също ще получи награда за цялостно творчество.

Официалната селекция на фестивала включва 23 филма в различни жанрове и различни форми на изразяване. Участват 23 държави, сред които Саудитска Арабия, Доминиканската република и Косово.

Фестивалът ще закрие програмата си с филма „Вечните“ на носителката на „Оскар“ Клои Чжао, пише БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама